Familjefotograf Sundsvall | Timrå

NI KANSKE ÄR SOM mig?

När jag var liten älskade jag att bläddra i mammas och pappas gamla fotoalbum. ”Vem är det?” ”Där är jag!” ”Titta där är farmor!” Alltså jag äääälskade det. Älskar, jag älskar det fortfarande. Men det som jag kan tycka är tråkigt än idag är att det finns väldigt få bilder på hela min familj från när jag och min syster var små. Många bilder på mig och syrran, en hel del bilder på oss tillsammans med mamma, ett gäng bilder på pappa, men eftersom pappa oftast tog bilderna så är han ju själv med på väldigt få bilder.

Lite samma fenomen märker jag nu själv som vuxen. Eftersom jag är den i min familj med det stora fotointresset, så är det ofta jag som fotar. Det finns massor med bilder på Wille, en hel del på Henke, många bilder på dem tillsammas, men jag själv är med på väldigt få bilder. Och som familj? Extremt få, några selfies från någon midsommar och några bilder på oss i samband med dopet av Willes kusin.

Men hörrni – det är inte försent! När väl insikten kommer så kan man inte motstå att föreviga hela familjen. Även den som är obekväm framför kameran kommer känna hur otroligt stort värde dessa bilder har. Och dessutom – det är ju mitt jobb att få er att känna er avslappnade och att ni får en rolig stund medans vi skapar dessa magiska bilder. 

Så unna er en familjefotografering.
Jag lovar att det kommer vara värt det!

 

Familjebilder med känsla

AVSLAPPNAT

Det ska vara roligt och okomplicerat att bli fotograferad. Jag använder sällan fraser som ”se glad ut”; jag föredrar att leka fram genuina känslor hos både barn och föräldrar. Ibland kan det ta lite tid för barn att bli bekväma med en ny person, därför stressar vi aldrig under en fotografering.

HELA FAMILJEN

Hur många bilder har ni hemma med hela familjen samlad? Hur många bilder har ni med dig själv och dina egna föräldrar? Om ni är som de allra flesta jag känner, inklusive min egen familj, vääääldigt få. Att göra en familjefotografering fokuserar ofta på barnen, men jag vill verkligen rekommendera att HELA familjen är med. Tänk vad roligt för era barn att spara tills de är äldre eller får egna barn.

LJUVLIGA BILDER

När fotograferingen är över så påbörjas nästa fas med efterbearbetning av bilderna. Jag väljer ut de allra bästa bilderna, redigerar dem enligt konstens alla regler, och dessa fårni sedan tillgång till i ett onlinegalleri – där ni sedan väljer era fem favoriter. Och du! Jag har självklart bildpaket där ni kan beställa betydligt fler bilder än så – om önskemålet finns 🙂

Erika, hon den där -->

Vem är då jag? Erika Näsberg, jag är 36 år gammal. Född och uppvuxen i Sundsvallstrakten (Kovland) och bor numera i Söråker, strax norr om Timrå, tillsammans med fästman och bonusbarn.

Precis som för de flesta fotografer så föddes mitt fotograferande ur ett brinnande intresse, från början fotade jag mestadels motorsport, drifting i synnerhet, vilket jag fortfarande älskar. Fart och fläkt – det är grejer! Visste du att jag faktiskt har licens för att köra Folkrace? Dock älskar jag människor och deras relationer, vilket blev den inriktning jag valde för mitt företag. Jag startade Aliva Photography hösten 2018. I början av 2021 bytte jag namn, och går numera under Fotograf Anna Erika. 

Förutom motorsport så är hästar också något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag började rida som åttaåring, och intresset bet sig fast ordentligt. 2009 fick jag min yrkesexamen som Ridskolepedagog med instruktörsinriktning, och jag håller fortfarande lektioner lite då och då.

Jag är en glad och positiv tjej, gillar ordning och reda (min sambo kallar mig ”Fröken rätt och riktig”) och jag älskar varma sommarkvällar!

Lite kuriosa om fotografen

Fem snabba om mig:

– Jag älskar blommor och gröna växter – men lyckas aldrig hålla dem vid liv.
– Jag har ganska dåligt minne, därför skriver jag ner allt jag behöver komma ihåg.
– Fastnar lätt framför TV:n och vill gärna maraton-titta på sånt jag tycker är bra. Exempelvis: Greys Anatomy, Harry Potter, Blacklist, Sveriges Mästerkock, och så vidare (vilket salig blandning va?)
– Jag och Henke planerade att gifta oss sommaren 2021, men precis som många andra så har vi valt att skjuta det på framtiden på grund av Covid-19 och dess restriktioner.
– Jag är själv bonusmamma till världens bästa Wille och är av åsikten att alla föräldrar är viktiga; oavsett om du är biologisk förälder, bonusförälder, styvförälder eller något annat. Du är viktig!

Fotografen-13
Såklart ska hela familjen vara med

Relationerna i fokus

En fotografering är mer än bara slutprodukten, bilderna. En fotografering är lika mycket vägen till bilderna. Det är en upplevelse, det är något som hela familjen kan minnas tillbaka till.

Det låter kanske som en klyscha, men vi skapar minnen tillsammans. Ni kommer minnas fotograferingen som en rolig dag med många skratt och härliga stunder, och i efterhand har ni naturligtvis även bilderna samlade för att ytterligare förstärka dessa bilder.

Jag talar mig ofta varm för att HELA familjen ska vara med på bild, inte bara barnen. Eller kanske är det du själv som vill fotas med dina föräldrar? Det är naturligtvis helt upp till er vilka som ska fotograferas, men jag rekommenderar verkligen att föreviga hela familjen. Det är värt det!

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Då jag enbart erbjuder ett fåtal tillfällen för fotografering per månad, så är det bra att göra en bokningsförfrågan så snart som möjligt. Vi kommer sedan överens om tid och plats för fotograferingen

Vädret är ju som bekant svårt att råda över. Vi försöker alltid att i mesta möjliga mån fotografera den dag som vi planerat, men naturligtvis bokar vi om ifall vädret är allt för besvärligt, det vill säga ihållande regn, kraftig blåst eller snöstorm.

Lättare regn (väldigt lätt), dis, dimma, mulet, svaga vindar eller snöfall är sällan hinder för fotografering, utan kan faktiskt istället bli väldigt effektfullt. Våga prova! Men, om vädret ser ut att bli tråkigt så gör vi alltid en avstämning för att bestämma om vi kör på som planerat eller ej.

Om tiden beöver ombokas så sker deta naturligtvis kostadsfritt och i mån av tid.

I samband med din bokning så betalar du en bokningsavgift på 25% av ditt valda paket.

Bokningavgiften tillser att din tid är helt och hållet avsatt för dig. Denna är inte återbetalningsbar i händelse av avbokning och det beror på att jag redan innan din bokade tid lägger ner en hel del tid på att hitta lämplig fotoplats samt en del administrativt arbete kopplat till din fotografering.

Du har dock alltid möjlighet att omboka i mån av tid, i händelse av tex sjukdom.

Ja! I samband med din bokning har du 14 dagars ångerrätt enligt Konsumentverket. Dessa 14 dagar räknas från dagen efter avtalet tecknats (dvs dagen efter bekräftad bokning) och sträcker sig sedan 14 dagar framåt. Under denna tid har du rätt att ångra din bokning och få din bokningsavgift återbetalad i fullo.

Efter dessa 14 dagar räknas avtalet/bokningen som giltig och bokningavgiften är då inte återbetalningsbar i händelse av avbokning. Jag erbjuder dock alltid mina kunder ombokning i mån av tid om ni av någon anledning inte kan genomföra er fotografering på bokat datum

Avbokning skall ske senast 24h innan bokad tid.

Det datum vi kommer överens om är inte skrivet i sten. I händelse av sjukdom eller om du av någon annan anledning behöver boka om din fotografering så görs detta i mån av tid. Jag kommer alltid göra mitt bästa för att hitta en ny tid till dig, men tänk på att det kan vara svårt att vara lika flexibel vid bokning av en ombokningstid som vid den första bokningen.

Efter vår fotografering så påbörjas nästa fas – första urvalet. Här väljer jag med omsorg ut de allra bästa bilderna, redigerar dessa med min alldeles egna unika, personliga bildstil, och de levereras sedan till er i ett vackert och lätthanterat onlinegalleri.

I onlinegalleriet gör ni ert urval och väljer ut era fem favoritbilder. Dessa kommer sedan färdigställas och levereras till er via samma onlinegalleri, men som högupplösta filer – redo för er att spara, framkalla eller förstora precis som ni vill. Om fem bilder inte räcker till så finns alltid möjlighet att beställa fler bilder i speciella bildpaket. Vid köp av samtliga bilder ingår även en gåva som skickas hem till er i samband med leverans av era bilder, som då även levereras på ett personligt USB-minne.

I onlinegalleriet finns även möjlighet att beställa förstoringar och andra produkter så som exempelvis fotoböcker, av dina bilder.

För mig är det viktigt att vara noga med att inte riskera spridning av Covid-19. Vi håller avstånd, och ombokning är en självklarhet om någon part uppvisar förkylningssymptom.

SÅ GÅR DET TILL:

BOKNING

Här på sidan fyller du i din bokningsförfrågan. För att jag ska kunna hjälpa dig att få din fotografering precis så som du vill ha den, kommer jag be dig fylla i några olika frågor, samt dina eventuella önskemål och tider/dagar som passar dig. Därefter kontaktar jag dig med förslag på en eller ett par tider. Gör gärna dina förfrågan så snart du kan! Jag tar enbart ett fåtal kunder per månad, och tiderna blir snabbt bokade, men jag kommer naturligtvis göra mitt bästa för att hitta en tid för just dig!

Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-66
Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-98

INFÖR

Ni har fått en bokad tid, hurra! I samband med detta får ni en bokningsfaktura som avser 25% av fotograferingens totalsumma. Denna är till för att låsa ert datum. (Ni har då 14 dagar på er att ångra er bokning och återfår då det ni betalat. Efter 14 dagar är bokningen bindande och er bokningsavgift är då inte återbetalningsbar)

Inför fotograferingen kommer jag att be dig om mer information om vad du har för önskemål, förväntningar och tankar kring din fotografering och vad du vill att dina bilder ska förmedla. Vi bestämmer plats och stämmer av löpande vid behov, ända tills er dag är här!

FOTOGRAFERINGEN

Äntligen! Pirrar det i magen? Det är fullt normalt, det gör det för mig också! En fotografering kan såklart gå till på många olika sätt beroende på målbild och syfte, men i grund och botten så är mitt mål att ”leka” fram glada, varma och stämningsfulla bilder. Till detta tar jag emellanåt hjälp av så kallad ”moment design”, ett verktyg som får er att slappna av och helt glömma bort kameran!

Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-14
Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-110

EFTER

Nu är det dags för er att luta er tillbaka i godan ro och slappna av, medans jag slutför arbetet med bilderna. Ni kommer att få tillgång till ett onlinegalleri med bilder för urval. Leveranstiden kan variera beroende på hur lång fotografering vi haft och hur många bilder vi får ihop, men senast 3 veckor efter fotograferingen kommer ni kunna börja med ert urval. Självklart kommer ni få små smakprover under tidens gång, för att stilla nyfikenheten en smula!

Din investering:

Dessutom:

DITT PRIS: 3 500 kr

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR: