Gravidfotograf Sundsvall / Timrå

Häpnadsväckande gravidklänningar, vackra blommor, magisk rök, en minnesvärd upplevelse.
Passar det in på din tanke kring hur en gravidfotografering skulle kunna vara? I så fall har du kommit rätt! Här har du möjlighet att bygga din egen fotoupplevelse, eller gå ”all in” med ett paket där ALLT ingår, från styling innan fotograferingen till ett stort antal högupplösta bilder.

Scrolla ner och läs vidare till hur just du får din drömfotografering.

gravidfotograf_sundsvall_timrå_västernorrland-4

Bygg ditt eget paket

Det är du som är huvudperson på din gravidfotografering, alltså är det helt naturligt att vi bygger upp ditt fotopaket precis så som DU vill ha det. Här utgår vi från ett grundpaket, och du väljer alltså själv vilka eventuella tillval du vill ha, dessa tillval finns det mer information om längre ner på sidan. 

I alla paket ingår:
Lån av två gravidklänningar
Ca 1h fotografering
5 högupplösta digitala bilder

Fotograferar gravida kvinnor, med eller utan partner och familjemedlemmar. Utgår från Sundsvall/Timrå, kan resa vid uppdrag.

Let’s go all in!

Svårt att välja vad som ska ingå? Låt allt ingå! Jag erbjuder ett väldigt lyxigt paket där hela min repertoar ingår. Du blir stylad inför fotograferingen hos en professionell stylist (corona-säkert såklart), du får låna två gravidklänningar, vi fotar tills vi är nöjda, brukar ta mellan 1-2h, vi har tillgång till rökbomber, konfetti och blommor. Efter fotograferingen redigeras bilderna och levereras till dig både via ett vackert onlinegalleri men även på ett personligt USB-minne. Som om inte detta är nog, så får du även välja två favoritbilder som du får printade på Fine Art Paper, storlek 20×30.

Helt amazing!

Unna dig en lyxig stund

Först och främst – STORT grattis till dig, blivande mamma! Snart kommer stora delar av livet handla om det nya lilla livet som ska bli en del av er familj, men idag, idag handlar det om Dig.

Vi börjar hemma hos mig i Torsboda, på en picnicfilt, i trädgårdsmöbeln eller inne i studion, om vädret är lite bråkigt. Här bjuder jag på alkoholfritt bubbel och gott tilltugg medans vi pratar ihop oss om den kommande fotograferingen. Under sommaren 2020 började så sakteliga ”gravidgarderoben” att fyllas på, och här är det fritt fram för den blivande mamman att låna klänning och eventuella accessoarer. (I samband med bokning får du se alla kläder/klänningar, men smaken kan naturligtvis ändras och det finns givetvis möjlighet att ändra sitt klädval vid behov).

Platsen för själva fotograferingen stämmer vi av i förväg, med utgångspunkt i dina önskemål. Jag har många tips på fantastiska miljöer och kan guida dig till de bästa platserna. 

Självklart är andra familjemedlemmar också välkomna, både tvåbenta och fyrbenta, men i första hand; 

Idag är Din dag.

Vem är fotografen?

Familjekär motortjej

Vem är då jag? Erika Näsberg, jag är 36 år gammal. Född och uppvuxen i Sundsvallstrakten (Kovland) och bor numera i Söråker, strax norr om Timrå, tillsammans med fästman och bonusbarn.

Jag startade Aliva Photography som enskild firma 2018, ett otroligt spännande steg att ta. Innan dess fotade jag mestadels motorsport, drifting i synnerhet, vilket jag fortfarande älskar. Fart och fläkt – det är grejer! Visste du att jag faktiskt har licens för att köra Folkrace? Dock älskar jag människor och deras relationer, vilket blev den inriktning jag valde för mitt företag. 2021 bytte jag namn, och går numera under Fotograf Anna Erika. 

Hästar är också något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag började rida som åttaåring, och intresset bet sig fast ordentligt. 2009 fick jag min yrkesexamen som Ridskolepedagog med instruktörsinriktning, och jag håller fortfarande lektioner lite då och då.

Jag är en glad och positiv tjej, gillar ordning och reda (min sambo kallar mig ”Fröken rätt och riktig”) och jag älskar varma sommarkvällar!

Fotografen-3
Skäm bort dig själv för en stund

Bli stylad inför fotograferingen

Att en graviditet kan innebära trötthet, det är ett inte okänt faktum. Och inför en fotografering vill man ju naturligtvis vara sitt allra finaste jag. Så om du då inte orkar lägga tid och energi på att fixa smink och hår – då kan lösningen ingå i paketet.

Till alla gravidfotograferingar finns en möjlighet att välja styling som tillval. Det är då Charlotta ’Lotta’ Widell, som driver Life of Lotta, som tar hand om dig inför fotograferingen. Lotta är en skicklig stylist som kan både smink och hår, och hon ser till att du får känna dig härligt ompysslad inför din fotografering.

(Stylist ingår i ”All in”-paketet, men är naturligtvis helt valfritt att utnyttja. Kanske är du mer bekväm med att fixa dig själv, då är det SJÄLVKLART helt upp till dig.)

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Då jag enbart erbjuder ett fåtal tillfällen för fotografering per månad, så är det bra att göra en bokningsförfrågan så snart som möjligt. Detta är också extra viktigt om du vill inkludera styling inför fotograferingen, eftersom vi då ska hitta en tid som passar både dig, mig och stylisten.

Vädret är ju som bekant svårt att råda över. Vi försöker alltid att i mesta möjliga mån fotografera den dag som vi planerat, men naturligtvis bokar vi om ifall vädret är allt för besvärligt, det vill säga ihållande regn, kraftig blåst eller snöstorm.

Lättare regn (väldigt lätt), dis, dimma, mulet, svaga vindar eller snöfall är sällan hinder för fotografering, utan kan faktiskt istället bli väldigt effektfullt. Våga prova! Men, om vädret ser ut att bli tråkigt så gör vi alltid en avstämning för att bestämma om vi kör på som planerat eller ej.

Om tiden beöver ombokas så sker deta naturligtvis kostadsfritt och i mån av tid.

Det datum vi kommer överens om är inte skrivet i sten. I händelse av sjukdom eller om du av någon annan anledning behöver boka om din fotografering så görs detta i mån av tid. Jag kommer alltid göra mitt bästa för att hitta en ny tid till dig, men tänk på att det kan vara svårt att vara lika flexibel vid bokning av en ombokningstid som vid den första bokningen.

Det är väldigt individuellt hur din mage växer och hur du mår. Jag rekommenderar att fotografera mellan v.25 och 35, Om magen inte växt, eller om du vill tidigarelägga din fotografering, hör av dig så snart som möjligt så försöker vi hitta en annan tid som kan passa.

Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokad tid, detta gäller åt båda håll.

Gällande paketet ”All in”: Det enda urval som kommer göras, det är det urval som jag gör i samband med efterbearbetning av bilderna. Där plockar jag bort uppenbara ”fel-bilder”, det kan till exempel handla om bilder där fokus sitter på ett träd istället för på dig, eller där en förbipasserande hamnat mitt i bilden. Samtliga bilder levereras lågupplösta i ett onlinegalleri, och du får de högupplösta bilderna levererade hem till dig via post på ett vackert personligt USB-minne. Printar levereras per post eller hämtas hos fotografen.

Gällande paketet ”Bygg ditt eget paket”: Jag gör ett urval och plockar fram ca 30 bilder som jag samlar i ett onlinegalleri. Där kan du i lugn och ro välja de fem bilder som du vill få i högupplöst format. Även leveransen av dina högupplösta bilder sker via samma onlinegalleri, där du enkelt laddar ner dem till din dator. Om du önskar finns självklart även valet att köpa ytterligare bilder än de som ingår, även detta sker då via onlinegalleriet efter att vi kommit överens om hur många bilder du önskar.

I onlinegalleriet finns även möjlighet att beställa förstoringar av dina bilder.

För mig är det viktigt att vara noga med att inte riskera spridning av Covid-19. Vi håller avstånd, och ombokning är en självklarhet om någon part uppvisar förkylningssymptom.

SÅ GÅR DET TILL:

BOKNING

Här på sidan fyller du i din bokningsförfrågan. För att jag ska kunna hjälpa dig att få din fotografering precis så som du vill ha den, kommer jag be dig fylla i några olika frågor, samt dina eventuella önskemål och tider/dagar som passar dig. Därefter kontaktar jag dig med förslag på en eller ett par tider. Gör gärna dina förfrågan så snart du kan! Jag tar enbart ett fåtal kunder per månad, och tiderna blir snabbt bokade, men jag kommer naturligtvis göra mitt bästa för att hitta en tid för just dig!

Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-66
Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-98

INFÖR

Du har fått en bokad tid, hurra! Inför fotograferingen kommer jag att be dig om mer information om vad du har för önskemål, förväntningar och tankar kring din fotografering och vad du vill att dina bilder ska förmedla. Vi bestämmer plats och stämmer av löpande vid behov, ända tills din dag är här!

FOTOGRAFERINGEN

Äntligen! Pirrar det i magen? Det är fullt normalt, det gör det för mig också! En fotografering kan såklart gå till på många olika sätt beroende på målbild och syfte, men i grund och botten så är mitt mål att ”leka” fram glada, varma och stämningsfulla bilder. Till detta tar jag emellanåt hjälp av så kallad ”moment design”, ett verktyg som får er att slappna av och helt glömma bort kameran!

Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-14
Layflats_FotografAnnaErika_fotografvästernorrland-110

EFTER

Nu är det dags för er att luta er tillbaka i godan ro och slappna av, medans jag slutför arbetet med bilderna. Som jag nämnt tidigare så kommer ni få tillgång till ett onlinegalleri med bilder för urval, och för er med ”All in” – alla bilder ingår! Det innebär att leveranstiden kan variera beroende på hur lång fotografering vi haft och hur många bilder vi får ihop, men senast 1 månad efter fotograferingen får ni era bilder. Självklart kommer ni få små smakprover under tidens gång, för att stilla nyfikenheten en smula!

Bygg din egen fotografering - Din investering:

Dessutom kan du välja ett eller flera tillval:

DITT PRIS: 3 000 kr

All in - Din investering:

Dessutom:

DITT PRIS: 7 500 kr

Paketets totala värde: 12 000 KR

BOKA DIN FOTOGRAFERING HÄR:

TILLGÄNGLIGA TIDER MAJ/JUNI
2 tider kvar
TILLGÄNGLIGA TIDER JULI/AUGUSTI
4 tider kvar

Passa på att boka innan tiderna försvinner!