Bröllopsfotograf och Gravidfotograf i Sundsvall/Timrå

BILDER SOM VÄCKER KÄNSLOR

Fotograf Erika Näsberg | Bröllops- och gravidfotograf i Sundsvall/Timrå, och reser för kärlek <3

LÅNA VACKRA GRAVIDKLÄNNINGAR

Även om det ibland kan kännas som att tiden står stilla, så är du faktiskt bara gravid en kort del av ditt liv. Därför kanske det tar emot lite att investera i vackra klänningar inför din fotografering. Därför löser jag detta åt dig; hos mig får du låna klänningar till din gravidfotografering, lån av två klänningar ingår alltid i alla gravidfoto-paket!

VACKRA MILJÖER

I och omkring Sundsvallsområdet finns otroligt mycket vacker natur. Oavsett om du vill ha bilder tagna på klipporna vid havet, i en skogsglänta, längs strandpromenaden eller vid en gammal ruin, så är det bara fantasin som sätter våra gränser. Vi utgår alltid från dina önskemål, för att just du ska få de bilder som du drömmer om.

INGET BILDURVAL – BILDERNA INGÅR

Det är du och din familj på bilderna – naturligtvis är det ni som ska ha tillgång till alla de bilder* som vi tagit under vår fotografering. Att ni ska välja ett fåtal bilder och att jag sedan ska sitta och ”hålla” på era bilder för eventuell merförsäljning är ingenting för mig – jag vill att DU ska ha glädje av ERA bilder. Det är ju trots allt för eran skull som vi gör detta tillsammans, inte för min!

Välkommen!

Vad betyder bilder för dig? Det kanske låter som en klyscha, men bilder för mig, är bland det viktigaste vi har. Jag vet inte om det beror på att jag alltid gillat fotografering, men jag har också alltid gillar bilder. Framförallt fysiska sådana. Kommer ni ihåg hur det var förr, när man fotade på rulle och fick framkalla? Min stackars mamma fick framkalla MASSOR med rullar, fulla med ”nonsensbilder” på mig, familjen, och mina vänner.

Jag har fortfarande kvar de bilderna i album. Jag älskar dem. 

Och då tänker jag så här: Om dessa ”nonsensbilder” är så viktiga, hur viktiga är då inte de bilder som är tagna vid tillfällen som VERKLIGEN är minnesvärda? Högtider, bröllop, dop, graviditet, födelsedagar, och så vidare. De är såklart enormt värdefulla. Håller du inte med?

Tänk dig att sitta i soffan med barnen, eller kanske till och med barnbarnen, och bläddra i fotoalbum eller fotoböcker. ”Så här såg det ut då!” Tänk glädjen hos barnen som får se sig själv i tavlor på väggarna hemma under sin uppväxt. ”Det finaste man har sätter man på bordet” har jag hört sägas, men jag skulle vilja kontra med att man även kan sätta upp dem på väggen! Tavlorna, alltså 😉

Fyll ditt hem med bilder. Fotoböcker, tavlor, eller varför inte en mugg eller ett pussel?

Tro mig – Det är värt det!

VEM ÄR FOTOGRAFEN?

HÄSTÄLSKANDE MOTORTJEJ

Vem är då jag? Erika Näsberg, jag är 36 år gammal. Född och uppvuxen i Sundsvallstrakten (Kovland) och bor numera i Söråker, strax norr om Timrå, tillsammans med fästman och bonusbarn.

Jag startade Aliva Photography som enskild firma 2018, ett otroligt spännande steg att ta. Innan dess fotade jag mestadels motorsport, drifting i synnerhet, vilket jag fortfarande älskar. Fart och fläkt – det är grejer! Dock älskar jag människor och deras relationer, vilket blev den inriktning jag valde för mitt företag.

Hästar är också något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag började rida som åttaåring, och intresset bet sig fast ordentligt. 2009 fick jag min yrkesexamen som Ridskolepedagog med instruktörsinriktning, och jag håller fortfarande lektioner lite då och då.

Jag är en glad och positiv tjej, gillar ordning och reda (min sambo kallar mig ”Fröken rätt och riktig”) och jag älskar varma sommarkvällar!

Erika
För just dig/Er

Skräddarsydd fotografering

Att fotograferas är för många en obekväm situation. Mitt jobb är göra den situationen så bekväm som möjligt för dig/er, så att ni kan få en rolig och minnesvärd fotografering. En viktig del i att göra fotograferingen bra för er, är att ni har stor möjlighet att påverka detaljerna i er bokning. Vart vill ni vara? Vad har ni för tankar och önskemål? Finns det något jag behöver veta? Jag hjälper naturligtvis gärna till med förslag och tips när, eller om, det behövs.

För att kunna göra just din fotografering så bra som möjligt, så vill jag gärna lära känna dig och den/de personer som jag också kommer träffa på vår fotografering. Därför kommer jag ställa lite frågor om er i samband med er bokning. På så vis kan vi hitta de bästa förutsättningarna för att ni ska få så magiskt underbara bilder som bara möjligt. 

 

Är du orolig över att det kommer kännas stelt och nervöst? När jag fotar använder jag mig ofta av så kallad ”moment design”. Det innebär att personen eller personerna jag fotar kan få små uppdrag. Oroa dig inte, det är INGET jobbigt eller konstigt! Under en parfotografering kan du få i uppdrag att berätta för din partner på din bredaste låtsas-skånsla dialekt, vad du ska handla på affären. Hen kommer knappast kunna hålla sig för skratt! Barnet kan få i uppdrag att viska en hemlis till sitt syskon, sin mamma eller ett gosedjur. Nära, varma bilder! Den blivande mamman kan få i uppdrag att berätta för sin bebis vad som väntar den när hen kommer, och hur efterlängtad hen är. Själv står jag en bit bort för att inte tjuvlyssna, och kan därför fånga alla känslor på bild ändå.

Moment design för mig handlar om att plocka fram era naturliga känslor och relationer, utan att ni ska känna att det är en krystad fotografering där man ska le på kommando. 

Våga prova! Det är värt det!

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Då jag enbart erbjuder ett fåtal tillfällen för fotografering per månad, så är det bra att göra en bokningsförfrågan så snart som möjligt.  Det datum vi kommer överens om är inte skrivet i sten – du har alltid rätt till fri ombokning i mån av tid!

Väder är ju en sak som är svårt att styra, så här finns tre alternativ.

  1. Vi kör ändå! Beroende på hur dåligt det dåliga vädret är, så kan det finnas möjlighet att genomföra fotograferingen ändå. Vi kan ta skydd under paraplyer eller under trädkronor – vi kommer få underbara bilder oavsett.
  2. Vi bokar om i mån av tid. Ombokningen är naturligtvis kostnadsfri!
  3. Vi planerar om och gör en studiofotografering istället. Jag har en mysig liten studio hemma på gården, här störs vi inte av vädrets nycker!

Enkelt! Du behöver inte välja. Alla* bilder är dina!

Anledningen till att de flesta bokar en fotografering är för att de vill ha fina bilder, både för sin egen skull och för att kunna visa upp för andra. Med andra ord – fotograferingen görs för ER skull, inte för min. Så varför ska då jag som fotograf sitta och hålla på era bilder? Nej, det är inget som passar mig. Eran fotografering – Era bilder. Enkelt va?

* Efter fotograferingen gör jag ett urval av bilderna från dagen, där jag plockar bort eventuella bilder som är ofokuserade eller på annat sätt mindre bra, främst ur en fototeknisk synvinkel. Om ni grimaserar eller ser lite tokiga ut på en bild gör inget, de bilderna har också sin charm, så även sådana bilder levereras till er i slutändan.

Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokad tid, detta gäller åt båda håll.

Så går det till:

BOKNING

Här på sidan fyller du i din bokningsförfrågan. För att jag ska kunna hjälpa dig att få din fotografering precis så som du vill ha den, kommer jag be dig fylla i några olika frågor, samt dina eventuella önskemål och tider/dagar som passar dig. Därefter kontaktar jag dig med förslag på en eller ett par tider. Gör gärna dina förfrågan så snart du kan! Jag tar enbart ett fåtal kunder per månad, och tiderna blir snabbt bokade, men jag kommer naturligtvis göra mitt bästa för att hitta en tid för just dig!

Aliva
Stockbilder erika-30

INFÖR

Du har fått en bokad tid, hurra! Inför fotograferingen kommer jag att be dig om mer information om vad du har för önskemål, förväntningar och tankar kring din fotografering och vad du vill att dina bilder ska förmedla. Vi bestämmer plats och stämmer av löpande vid behov, ända tills din dag är här!

FOTOGRAFERINGEN

Äntligen! Pirrar det i magen? Det är fullt normalt, det gör det för mig också! En fotografering kan såklart gå till på många olika sätt beroende på målbild och syfte, men i grund och botten så är mitt mål att ”leka” fram glada, varma och stämningsfulla bilder. Till detta tar jag emellanåt hjälp av så kallad ”moment design”, ett verktyg som får er att slappna av och helt glömma bort kameran!

EFTER

Nu är det dags för er att luta er tillbaka i godan ro och slappna av, medans jag slutför arbetet med bilderna. Som jag nämnt tidigare så kommer ni inte få ett galleri med bilder för urval, nej – ALLA användbara bilder blir era. Lyxigt va?! Detta beror naturligtvis på att det är NI som ska ha glädje av era bilder, inte jag. Det innebär att leveranstiden kan variera beroende på hur lång fotografering vi haft och hur många bilder vi får ihop, men senast 1 månad efter fotograferingen får ni era bilder. Självklart kommer ni få små smakprover under tidens gång, för att stilla nyfikenheten en smula!

Din investering:

Dessutom:

DITT PRIS: 4 000 kr

Gör din bokningsförfrågan här:

TILLGÄNGLIGA TIDER GRAVIDFOTO JANUARI-MARS
3 TIDER
TILLGÄNGLIGA TIDER BRÖLLOP 2021
6 tider